Cursussen en workshops

Basiscursussen creatief schrijven

De twee cursussen bestaan ieder uit zes lessen. Daarin maak je stapsgewijs kennis met het schrijven van proza, poëzie en non-fictie. Met speelse oefeningen en uitdagende opdrachten verken je je creatieve mogelijkheden. Je leert onder meer personages creëren en alledaagse gebeurtenissen te gebruiken als inspiratiebron voor een verhaal. Tijdens de lessen schrijf je veel en je krijgt iedere keer een kleine huiswerkopdracht mee. Die bespreken we in de volgende les. Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel. De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal tien volwassenen.

Werkplaats schatgraven in je verleden

Iedereen draagt haar of zijn eigen schatkist met zich mee. In deze werkplaats ga je via creatieve schrijftechnieken op zoek naar de parels en diamanten van je leven. Zo rijg je je anekdotes en herinneringen aaneen tot je levensverhaal.
Je krijgt iedere keer een ander onderwerp waar je vervolgens opdrachten over uitwerkt. Het zijn kleine thema’s die aan de orde komen, maar juist in kleine thema’s zitten de grote verhalen. Daarna deel je je verhaal met de groep, want het luisteren naar elkaar geeft herkenning en inspireert. Delen doe je overigens alleen als je dat wilt.

Korte verhalen schrijven

In deze cursus krijg je alle ingrediënten voor een kort verhaal aangereikt, zoals personages creëren, dialogen schrijven, een plot bedenken en spanning opvoeren. Met deze ingrediënten schrijf je naar eigen recept een kort verhaal.

Workshop Kietel je schrijfspieren

Als je veel (zakelijk) schrijft, zou je minstens een keer per jaar je  schrijfspieren eens flink moeten kietelen: schuif al die zakelijke teksten aan de kant en geef je verbeelding ruim baan. Je krijgt er nieuwe energie van, kijkt weer fris tegen zakelijke opdrachten aan en stoft er de binnenkant van je hoofd mee af.  In de workshop Kietel je schrijfspieren blijken alledaagse dingen helemaal niet zo alledaags te zijn en ontsluier je geheimen van personages die je zelf creëert. Na afloop weet je dat niets is wat het lijkt en kijk je anders naar de wereld om je heen.

Wil je schrijftips en informatie over nieuwe cursussen ontvangen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.